|

Työpaja / Workshop: Kasvit siltana luontooni

Ulkona sään salliessa / Blomstedtin sali 28.8. 11:00–13:00
Krista Rannikko, Johanna Hurme

Sukellamme kahden tunnin työpajan aikana lempeästi aistien kautta kohti liikkeellistä työskentelyä. Käytämme aistien herättelyssä apuna luonnosta saatavia kasveja. Työpajan aikana luomme yhteyttä lähiluonnon kanssa ja palautamme luontoyhteyttä kehoomme sekä annamme eväitä sen ylläpitämiseen itsessämme.

Harjoitteiden avulla päästään laskeutumaan lempeästi päivän muihin työpajoihin.
Yhteys luonnon kanssa syventää sekä avaa sekä henkilökohtaista että jaettua Butoh-tanssikokemusta ja antaa parantavaa yhteyttä. Ohjaajina toimivat Fytoterapeutiksi opiskelevat Johanna Hurme ja Krista Rannikko.

Olemme Seminaarinmäellä Villa Ranan puutarhassa sään salliessa, joten varauduthan sään mukaisesti. Ota mukaan kengät ja vaatteet joilla on hyvä liikkua sekä juomapullo.

Tapahtuma on päihteetön.
Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.

JOHANNA HURME AKA Dj Hi7eHi7e
Kuva: Sini-Minttu Koivistoinen

Olen nuorena hukkunut tanssin maailmaan house-musiikin kautta, joka vei minut matkoille varastohalleista ja klubeista toiseen 1990-luvun loppupuolella. Tanssitunneilla aloitin käymään aikuisiällä, yli viisitoista vuotta sitten. Rakastuin lajien takana olevaan sosiaaliseen kulttuuriin ja yhteisöllisyyteen, sekä lajien kautta pääsevään itseilmaisuun. Vuosien myötä miellyin syvemmin rumpujen rytmiikkaan ja keskityin house tanssilajiin sekä tansanialaiseen perinnetanssiin ja japanilaiseen Butoh-tanssilajiin.

Sisälläni oli kuitenkin aina levottomuutta ja ymmärtämättömyyttä tunteita kohtaan, jotka aiheutuivat liikkumisestani. Kaipasin syvempää ymmärrystä ja tietoa kiintymyksestäni tanssiin. Tanssi- ja liiketerapia sekä tanssipedagogiikan -opintojen myötä tutustuin autenttiseen liikkeeseen ja moniin erilaisiin menetelmiin, jotka syvensivät vapaan ilmaisun muotoa katutanssin parissa ja palasin takaisin maailmaan, jonka olin oppinut varastohalleissa tanssiessani. Kehitin My Body in the Circle -konseptin tanssi- ja liiketerapian lopputyönä. Tällä hetkellä opiskelen fytoterapiaa Frantsilassa ja tuleva työpaja on osa opintojani ja kokeilua yhdistää kasvilääketeide ja tanssimaailma.

Näitä menetelmiä ja oppeja hyödyntäen pyrin antamaan valmiuksia ihmisille oman liikekielen ilmaisuun ja esittämiseen sekä oman luontoyhteyden löytämiseen.

KRISTA RANNIKKO
Krista Rannikko

Olen Krista, työpajan toinen ohjaaja. Olen joogaopettaja ja minun taustani on joogan, kestävän kehityksen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmassa. Jooga on opettanut minulle viimeisten 8 vuoden aikana paljon liikkeestä, kehosta, aisteista sekä ihmisen ja ympäröivän maailman hienovaraisesta puolesta ja sen havainnoinnista.

Jooga avasi aistini ensin sisäiselle maailmalleni ja samalla matka ulkoisen luonnon tutkimiseen ja arvostamiseen alkoi. Tämä tutkimusmatka johdatti minut myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin, kasvien ja lopulta fytoterapia eli kasvihoitaja-opintojen pariin Frantsilaan.

Minulle tärkeää on lempeys, ihmisen ja luonnon kunnioittaminen kokonaisuutena sekä turvallinen tila. Näitä arvoja toteutan myös ohjaajana.

Tervetuloa mukaamme tutkimaan luonnon, kasvien, aistien, kehon ja liikkeen ihmeellistä maailmaa!