Alakulttuuritalo Kramsu, Kramsunkatu 5, Jyväskylä. Ovet klo 18, soitto 19-22. Liput 5 € (mobilepay/käteinen).

ALGIS FEDIAJEVAS on aktiivisesti kiertävä liettualainen underground-kitaristi ja singer-songwriter. Hän julkaisi hiljattain neljännen albuminsa Po trejų metų (“After three years”). Levy äänitettiin Englannissa paikallisten muusikkojen kanssa.

”Po trejų metų” on sekä uusien musiikillisten alueiden tutkimista että Fediajevasin aiemman tuotannon jatkumoa. Fediajevas soittaa ainutlaatuista ja eksoottista psykedeelisen ja kokeellisen folkin variaatiota. Hänen laulunsa perustuvat eräänlaisiin dialogeihin. Toinen osapuoli on epätavallisella fingerpicking-tyylillä soitettu suriseva, värisevä ja aaltoileva kitara. Toinen puoli ovat ajoittain rauhallinen, ajoittain agressiivinenkin laulu sekä Fediajevasin omat liettuaksi lauletut runot. Fediajevas antaa musiikkinsa harhailla, se vaeltaa rauhallisista folkmelodioista meditatiivisten itämaisten tunnelmien kautta riitasointuisiiin purkauksiin.

New album on Spotify and Bandcamp.
Video 1 | Video 2

EDGARS RUBENIS on latvialainen kitaristi, jonka tausta on kokeellisessa rockissa ja uuden musiikin säveltämisessä. Hänen tämänhetkinen kolmen albumin laajuinen projektinsa ”Pains And Boogies” tutkii fingerpicking-tekniikalla soitetun teräskielisen kitaramusiikkitradition käyttämistä rohkean ja nykyaikaisen musiikin tekemiseen. Hyödyntäen etenkin varhaisen bluesin ja ragtimen muotoja, Rubenis kirjoittaa näennäisen vanhaa, mutta kuitenkin täysin uutta musiikkia, joka osoittaa hänen olevan taitava ja seikkailunhaluinen kitaristi. Epäonnistumisenkin uhalla tämä musiikki etsii mahdollista autenttisuutta, yrittäen selvittää kuinka erilaiset historialliset aineistot voivat merkityksellisesti ilmentyä eri ajoissa. Livetilanteessa Rubenisin musiikki luo korkeajännitteisen ilmapiiirin.

Rubenis ilmestyi underground-musiikin kentälle 2000-luvun puolivälissä, Riikasta ponnistaneen kokeellisen rockyhtye Mona De Bon jäsenenä. Vuodesta 2020 hänen tuotantonsa painopiste alkoi siirtyä akustisen kitaran suuntaan. Hän on tehnyt kiertueita mm. Ranskassa, Ruotsissa, Belgiassa, Hollannissa sekä Baltian maissa. Rubenisin soittokumppaneista mainittakoon vaikkapa Gwenifer Raymond ja Kadonnut Manner.

https://youtu.be/bUskpanpuz4
https://www.youtube.com/watch?v=XMwwJQvLC1o&t=11s
Latest album https://disceque.bandcamp.com/album/sea-unbound

JOAKIM OINAS
Joakim Oinaan musiikki vie kuulijansa Kainuun vaaroilta Perämeren rantaan näppäillyn teräskielisen kitaran siivittämänä. Vaaramaisemien ja avovireiden inspiroima akustinen instrumentaalimusiikki imee vaikutteensa primitiivikitaroinnista ja Pohjois-Amerikan juurimusiikista. Väljän, mutta täyteläisen tulkinnan sekaan mahtuu ajatuskin uimaan.

https://joakimoinas.bandcamp.com/

Hyvä tietää Kramsulla:
– Tila ei ole esteetön.
– Liput maksetaan käteinen/mobilepay.
– Tupakointi tapahtuu vain röökipaikalla! Kramsun palohälyttimet ovat herkät ja väärä hälytys tulee todella kalliiksi, sekä maksu peritään järjestäjältä (tässä tapauksessa Surukivi Kollektiivi).
– Kramsulla kengät jätetään eteiseen! Lattia ei vaurioidu ja helpottaa siivoamista merkittävästi.
– Suojaa kuulosi! Paikanpäällä EI ole myynnissä korvatulppia.
– Varo lavuaaria!
– Älä perseile!
– Natsit vittuun!
– Pidä kivaa jos siltä tuntuu!

Tapahtumatiedot Facebookissa.