|

Bureaucracy

Hiljainen huone, Mäkitorppa 12.8. 19:00–21:00 / 29.8. 16:00–21:00
Miiu Esantytär

Video, kesto 00:07:20 min
Valmistumisvuosi 2021

Miiu Esantytär: Bureaucracy, 2021

Eräs tulkinta suomalaisesta byrokratiasta. Videon materiaali on kuvattu Helsingissä, Mustarinda-residenssissä ja Kankaanpäässä vuosina 2017–2020. Taustan äänimaailma Bio Unit – Ambient 2 (cc).

BIO

Olen Jyväskylässä asuva ja työskentelevä taiteilija. Työvälineitäni ovat performanssi, liikkuva kuva, valokuva ja installaatio.

En halua sitoa teoksia tiettyyn praktiikkaan, vaan koitan olla avoin ajatuksilleni ja mieluummin työskentelen idea kuin materiaali edellä. Olen aina omistanut vahvan aistiherkkyyden ja intuition, näen ja koen tapahtumat hyvin voimakkaasti. Tämä on toisinaan rasite, mutta suuri apu taiteellisessa työskentelyssä.

Eräs arvostamani kirjailija kutsui minua ’vapaustaistelijaksi’, joka kuvastaa hyvin elämänasennettani. Inspiroidun vahvasti tasa-arvosta ja kaiken elollisen yhdenvertaisuudesta. Taiteilijana pyrin puuttumaan ympärilläni oleviin epäkohtiin, tehden sen välillä asiaankuuluva pilke silmäkulmassa.

Jotkut projekteistani ovat kannanottoja tai interventiota julkisessa tilassa, joilla haluan muistuttaa vaihtoehtoisista olemisen tavoista, luoda uskoa ja uskallusta. Tällä hetkellä inspiroidun butoh’sta, erikoisista äänimaailmoista sekä aikakäsityksen kanssa leikistä teoksissa.

www.esantytar.net
performanssi.com/author/esantytar
kuvataiteilijamatrikkeli.fi/taiteilija/esantytar-miiu