Blomstedtin sali 29.8. 10:00–11:00
Johanna Hurme

MY BODY IN THE CIRCLE -workshop
Kuva: Sini Koivistoinen

Workshop-kokonaisuus antaa eväitä hyödyntää kehoaan ja hengitystä kokonaisvaltaisemmin ja erilaisia työkaluja rakentaa koreografioita. Monet menetelmistä on tuttuja nykytanssin, baletin ja erilaisten jooga- ja pilatesharjoitteiden kautta. Hyödynnän myös omaa katutanssitaustaani ja tutustutan ihmiset breakin, hip hopin ja housen liikemateriaalin kautta tanssiin, kuitenkaan liittämättä niitä liikaa ihmisten omaan liikekieleen.

Lähtökohtana on lähteä tutkimaan miten oma keho liikkuu ja miten se se ilmentää erilaisia tunteita ja tuntemuksia.

Menetelmät auttavat sinua kuuntelemaan kehoasi herkemmin, jolloin ennaltaehkäiset vammojen syntymistä ja pystyt laajentamaan liikkuvuuttasi turvallisesti sekä ilmaisemaan erilaisia asioita ajatuksia ja asioita liikkeellisesti. Oman liikekielen kautta kaivetaan esille, miten pystyy rakentamaan liikkeistä yhdistelmiä, jotka kertovat tarinaa.

Työpajallani mennään syvemmälle itseemme ja ymmärrykseen siitä, miksi tanssiessamme tunnemme erilaisia tuntemuksia. Tutustumme kehomuistiin. Pajan tarkoitus on antaa tässä suorituskeskeisessä maailmassa hetki aikaa itselle ja omalle luontaiselle liikkeelle, antaa rakkautta itselle sekä muille.

TIETOA MINUSTA

Olen aloittanut katutanssin puolella yli kymmenen vuotta sitten, toki silti jo aikuisiällä. Rakastuin lajien takana olevaan sosiaaliseen kulttuuriin ja yhteisöllisyyteen, sekä lajien kautta pääsevään itseilmaisuun. Vuosien myötä miellyin syvemmin rumpujen rytmiikkaan ja keskityin House- ja hiphop-lajiin sekä afrikalaiseen tanssiin.

Sisälläni oli kuitenkin aina levottomuutta ja ymmärtämättömyyttä tunteita kohtaan, jotka aiheutuivat liikkumisestani. Kaipasin syvempää ymmärrystä ja tietoa kiintymyksestäni tanssiin.

Erilaiset työpaja-kokonaisuudet liikkeen kanssa tekemisissä oleville ihmisille lähti liikkeelle vuosi sitten, kun sain ensimmäisen kerran kosketuksen erilaisiin terapeuttisiin menetelmiin. Vuoden mittaisessa prosessissa olen itse tanssijana kasvanut valtavasti, kun opiskelin tanssi- ja liiketerapian menetelmien ohjaajaksi ja myöhemmin tanssipedagogiikan perusteita.

Näitä menetelmiä ja oppeja hyödyntäen pyrin antamaan valmiuksia ihmisille oman liikekielen ilmaisuun.

Ohjaaja: Johanna Hurme (Tanssi- ja liiketerapian menetelmien ohjaaja)
Puh: 045 122 9572
S-posti: jhurme3 ( ät ) gmail.com