| |

11.-12.12.2021 | Luova Tyhjyys -intensiivikurssi

Mäkitorppa | Pitkäkatu 25, Jyväskylä.

Kurssilla syvennymme luontaisen, spontaanin luovuutemme äärelle ja tutkimme sitä rajoittavien tekijöiden vaikutuksia ohjatun itsetutkiskelun, meditaation ja rekisteröinti-piirtämisen avulla. Päivät muodostavat syvällisen, mutta rennon ja käytännönläheisen kokonaisuuden, jonka ensisijaisena pyrkimyksenä on vahvistaa sisäistä puhtaan olemisen tilaa, josta luova ilmaisu saa alkunsa. Ohjaajina toimivat Jouko Ollikainen ja Jani Salonen.

PAIKKA: Kulttuuri- ja kansalaistalo Mäkitorppa, (Pitkäkatu 25, Jyväskylä)
AIKA: la 11.12. klo 16:00–21:00 ja su 12.12. klo 11:00–17:00
HINTA: 45€ (opiskelijat ja työttömät 35€)
ILMOITTAUTUMISET: 5.12. mennessä osoitteeseen janinposti ( ät ) gmail . com

Et tarvitse aiempaa kokemusta osallistuaksesi.

Jouko Ollikainen
Jouko on opettanut kuvitustekniikoita useissa kouluissa 20 vuoden aikana. Alunperin kuvitustekniikat-nimellä järjestetyn kurssin nimen Jouko muutti Rekisteröinti-kurssiksi. Syynä uudenlaiseen lähestymistapaan oli se, että piirtämiseen liittyi oppilailla paljon negatiivisia muistoja, osaamattomuuden tunnetta ja jopa pelkoja. Spontaaniin ja leikkisään tekemiseen perustuva rekisteröinti on otettu hyvin vastaan ja sen avulla kurssilaiset ovat löytäneet kuvantekemisen ilon uudestaan.

Jani Salonen
Luonnollinen ilmaisu ja visuaalinen harmonia on erityisen tärkeää Janille hänen toimiessaan valokuvaajana, graafikkona ja tanssijana. Ulkoinen harmonia kulkee kuitenkin aina käsi kädessä sisäisen tasapainon kanssa joka on Janin ensisijainen lähtökohta kaikelle toiminnalle elämässä. Janin selkeä ja rauhallinen tyyli saa kurssilaiset rentoutumaan ja heittäytymään kurssiin. Hänen intensiiviset meditaatiot ohjaavat spontaaniin olemisen tilaan ja auttavat vapautumaan mielen rajoitteista.