Blomstedtin sali 27.8. 20:30–20:45
Liikkuvat kehot: Emilia Liimatainen, Jaakko Kuikka
Shakuhachi: Jaakko Kuikka

Pneuma tutkii läsnäoloa ja kehollista alitajuntaa liikkeen ja äänen kautta. Pneumassa kaksi liikkujaa virittäytyy kuuntelemaan kehojensa hiljaisia, tajunnan tai tiedetyn ja alitajunnan tai tuntemattoman rajapinnalta nousevia tuntemuksia, aavistuksia, näkyjä ja unia. Kompassina liikkujille tässä tutkimuksessa toimii ennalta laadittu score tai toimintaohje, jota kumpikin liikkuja seuraa omalla tavallaan. Keskeisenä elementtinä Pneumassa on hengitys, joka on sekä liikkeen että tilassa kuultavan shakuhachi-huilun juuri ja ankkuri.

Pneuman tavoitteena on tarjota tila, jossa katsoja voi kääntää huomion omaan kehoonsa tässä hetkessä.

Kutsumme katsojat asettumaan tilaan haluamilleen paikoille. Ehdotamme katsojia istumaan lattialle. Paikalla on myös tuoleja niitä tarvitseville.

ESIINTYJISTÄ

Emilia Liimatainen on liikkuva keho. Hänen buto-taustansa on Subbody Butoh -koulusta. Emilia tutkii kehoa ja liikettä myös somatiikan kulmasta esimerkiksi autenttinen liike -harjoitteluun nojaten. Emilia on kiinnostunut kehosta jatkuvana muodonmuutoksen prosessina.

Jaakko Kuikka on tanssija ja muusikko, joka tutkii keho-mielen maaston muotoja hiljaisuuden, liikkeen ja äänen kautta. Hänen lähestyminen liikkeeseen on inspiroitunut buto-tanssista, jota hän on opiskellut mm. Ken Main, Masaki Iwanan, Mushimaru Fujiedan ja Rhizome Leen kanssa. Ääntä hän tutkii keholla, shakuhachi-huilulla ja pianolla.