1.–30.11.2022 ajan Pajun teos Dalipäät komeilee myös nettisivujemme pääkansikuvana.

Nettisivut: http://algoristo.com/
IG: algoristo
FB: algoristo

Risto tässä, terve. Tunnet minut ehkä teatterimusiikin tekijänä, matemaattisten aineiden opettajana tai persoonallisena pukeutujana. Vuonna 2015 olin täydentämässä opintojani matematiikan laitoksella, kun fraktaaligeometrian kurssille tekemäni kuvat alkoivat elää omaa elämäänsä. Tästä seurasi pian yksityisnäyttely, ja seuraavana kesänä puhuinkin jo alan kansainvälisessä Bridges-konferenssissa. Olin löytänyt oman urani taiteen parissa, vaikka en osaa edes piirtää.

Muodollinen koulutukseni on luonnontieteissä, mutta taiteeni pohjautuu paljolti myös vuosikymmenten ohjelmointiharrastukseen. Pidän itseäni enemmänkin tutkijana tai luontokuvaajana etsiessäni matematiikasta ilmiöitä, jotka näyttävät tai kuulostavat jänniltä.

Tähän valitut kuvateokset ovat pääosin vuodelta 2015. Ne edustavat minulle mystisen maagisia ja hieman pelottaviakin maailmoja, jotka avautuivat minulle tuona ensimmäisenä taidekesänäni. Nuo maailmat tuntuvat nykyään vaikeammilta saavuttaa, kun olen opetellut hallitsemaan prosessejani tarkemmin ja “piirtämään” tavoitteellisemmin. Nämä teokset kuitenkin muistuttavat minua siitä, että jotain uutta ja jännää on aina nurkan takana.

Olen viime vuosina keskittynyt enemmän liikkuvaan kuvaan. Tästä on tullut myös kätevä tapa julkaista musiikkiani, joka ei ehkä muuten olisi saanut huomiota teatteriproduktioiden ulkopuolella. Siksi nämä “kriitikon valinnat” painottuvatkin musiikkivideoihin.