Yläkulttuuri ry aloittaa uuden klubisarjan nimeltä Ylämäki-klubi. Ensimmäinen klubi järjestetään perjantaina 2.12.2022 klo 18–22 Mäkitorpalla. Klubin teemana on tällä kertaa ambient-ilta. Ota siis mukaasi makuualusta tai jokin muu mukava alusta, jolla voit nautiskella ambient-äänimaisemista tai kuten eräs ambient-musiikintekijä kuvailee: ”pitkän estetiikan ansasta”. Ota mukaan myös omat juomat ja eväät. Tällä kertaa esiintymässä ovat Juha Kuurajärvi, joka soittaa akustista ambienttia harmoonilla, ja Juha-Matti Rautiainen, joka säveltää kokeellista, minimalistista musiikkia, jossa hän käyttää äänilähteenä sähköbassoa, kenttä-äänityksiä sekä analogisia syntetisaattoreita.

Vapaa pääsy / vapaaehtoinen pääsymaksu (käteinen tai kortti).
Yhteistyössä Yläkulttuuri ry, Musiikinedistämissäätiö ja Jyväskylän kaupunki.


ESIINTYJISTÄ

JUHA KUURAJÄRVI
Juha Kuurajärvi on Jyväskylässä asuva säveltäjä, muusikko ja runoilija. Hän säveltää harmooni-ambient sooloteoksia, joita voisi kuvailla dissonoivaksi minimalismiksi harmoonilla eli kyse on akustisesta ambientista. Kansanmusiikkiorkesterille Kuurajärven sovittama teos Vetehisen valssi on julkaistu Ostrobothnian Folk Orchestran levyllä I (ensimmäinen). Levy oli Etno-Emma ehdokkaana. Kuurajärvi opiskelee musiikkitiedettä Jyväskylän yliopistossa ja on kiinnostunut matalataajuisten värähtelyiden vaikutuksesta kehon hyvinvointiin.
https://iloluonto.fi/juha/

JUHA-MATTI RAUTIAINEN
Juha-Matti Rautiainen on Kaustisella majaileva pitkän linjan ammattimuusikko ja pedagogi. Rautiainen säveltää kokeellista, minimalistista musiikkia, jossa hän käyttää äänilähteenä sähköbassoa, kenttä-äänityksiä sekä analogisia syntetisaattoreita. Rautiainen on julkaissut kolme soololevyä sekä yhteistyölevyn Nemesis-yhtyeen kanssa. Hän työskentelee Kaustisen musiikkilukiossa sähköbassonsoiton, bändien ja musiikkiteknologian opettajana.
https://juhamattirautiainen.com


MÄKITORPPA NOUDATTAA TURVALLISEN TILAN PERIAATTEITA:

  • Kunnioita jokaisen omaa tilaa ja oikeutta fyysiseen ja psyykkiseen koskemattomuuteen.
  • Älä oleta kenenkään sukupuolta, seksuaalisuutta, kansallisuutta, uskontoa, kulttuuria, terveydentilaa tai toimintakykyä.
  • Älä käytä halventavaa tai sortavaa kieltä, eli rasistisia tai ableistisia ilmaisuja tai toista seksuaalisuuteen, sukupuoleen tai ulkonäköön liittyviä stereotypioita. (Poikkeuksena tässä marginalisoituun ryhmään kuuluvien puhe itsestään.)
  • Ei tarkoittaa ei. Kunnioita ihmisten rajoja.
  • Älä epäröi puuttua ongelmalliseen käytökseen tai sortavaan kielenkäyttöön. Pyydä tarvittaessa apua.
  • Jos sinulle huomautetaan ongelmallisesta käytöksestä tai sortavasta kielenkäytöstä, ota palaute vastaan. Älä vähättele toisten kokemusta, vaan pyydä anteeksi. Opi tilanteesta ja pyri huomioimaan asia jatkossa.